divendres, 4 de juny de 2010

El Ple de Rubí equipara les famílies monoparentals amb les nombroses i permet que puguin demanar subvenció en l’IBI, com la gent gran i els aturats


En el ple municipal, del 27 de maig, es va aprova, per unanimitat, les bases dels ajuts per a l’Impost de Béns Immobles (IBI). Es tracta de subvencions adreçades a la gent gran, a les persones en situació d’atur, les famílies nombres i, per primera vegada, també a les famílies monoparentals.
Per cinquè any consecutiu, el col·lectiu de gent gran percebrà fins a un 25% de l’import de l’IBI en funció de la seva capacitat econòmica. Pel que fa a les persones desocupades, aquest serà el segon any que puguin gaudir d’un ajut d’entre el 25 i el 50% en aquest impost, en funció dels seus ingressos.
Enguany, i per primera vegada, les famílies monoparentals podran gaudir dels mateixos beneficis fiscals que ja tenen reconeguts les famílies nombroses. En aquest sentit, veuran subvencionat un 50% de la quota de l’IBI, amb un límit de 250 euros per rebut. Aquesta equiparació també s’extén a les bonificacions en la taxa per a la recollida domiciliària d’escombraries.
Són mesures de l’Ajuntament de Rubí, emmarcades dins del Pla d’acompanyament de la crisis, que volen ajudar als ciutadans i ciutadanes de Rubí que pateixen més aquesta crisis econòmica global.
Les sol·licituds s’han de fer arribar a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) entre el 15 de juny i el 15 d’octubre d’aquest any.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada