dijous, 29 de juliol de 2010

Una bona proposta per a tot l'any: El tren dels quatre llacs.Viatge per Àger, Camarasa, Cellers i La Pobla

La proposta del Tren dels quatre llacs, és una bona opció tot l'any, però ara a l'estiu és una alternativa de vacances per Catalunya, connèixer un territori poc visitat, amb història i una natura magnífica i força econòmica.

Aquí teniu un artícle del 27 de juliol al Periódico de Catalunya :

La Garrafeta, la històrica locomotora a vapor que unia Lleida i la Pobla de Segur cada dissabte, entre tardor i primavera, passant davant els embassaments de Sant Llorenç de Montgai, de Camarasa, de Cellers i de Sant Antoni, té aquest any substitut al juliol i agost. Mentre ella reposa per raons climàtiques, un tren turístic, amb parada a totes les estacions, fa el mateix recorregut els dissabtes i els diumenges.

Ferrocarrils de la Generalitat i el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida han donat continuïtat a aquest entranyable viatge. Per treure més partit al tren, l'agència Pirineu Emoció proposa al viatger tres llocs amb encant, cadascun d'una jornada.

La primera opció és fer una volta per la Pobla. Per 35 euros, comptant el viatge, inclou visites guiades al conjunt modernista Casa Mauri, a un molí d'oli i al Museu dels Raiers del Pont de Claverol, a més d'un dinar típic.

Als més nostàlgics, un viatge en cotxe des de la Pobla els porta de tornada als anys de postguerra a Salàs de Pallars. A la botiga del museu Ultramarins i Colonials, el visitant amb 60 anys complerts pot reviure la seva infància. Conserva paper higiènic El Elefante, xiclets de tres cercles Bazoka i les primeres caixes de Cola Cao. Molt a prop de la botiga, el propietari ha ambientat també un estanc, una barberia i una farmàcia. Amb un dinar degustació es pot fer un viatge als anys cinquanta per 37 euros.

L'alternativa a la Pobla i Salàs arriba al cel. A l'estació de Cellers un cotxe fa el trasllat fins al Parc Astronòmic Montsec, al camí del Coll d'Ares. La proposta, amb retorn en ferrocarril des d'Àger, visita al Castell de Mur i dinar, costa 55 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada