diumenge, 7 de novembre de 2010

L’Ajuntament organitza una desena d’activitats per commemorar el dia Internacional contra la violència de gènere.L’Ajuntament de Rubí organitza aquest any una desena d’activitats per commemorar el Dia Internacional contra la violència de gènere, que se celebrar a tot arreu el 25 de novembre. L’acte central de la lectura del manifest, però, es farà el diumenge 21 de novembre amb “una nova activitat que convidarà a la ciutadania a moure’s per mostrar el seu rebuig contra aquest tipus de violència contra les dones, que aquest any s’ha cobrat la vida de 57 dones, 11 d’elles a Catalunya“, segons la regidora de Dona, Maria Mas.
L’activitat, en què poden participar grans i petits, consistirà en un recorregut de 400 metres d’anada i tornada, a la rambla del Ferrocarril a partir de les 11 h, que es podrà fer caminant, passejant o patinant. En finalitzar, els i les participants en aquesta primera caminada contra la violència de gènere seran obsequiats amb una beguda i un record de la seva participació.
Paral·lelament, es farà la Lectura del Manifest del Dia contra la violència de gènere a la mateixa rambla on es fa la caminada.

Altres activitats
La primera de les activitats ja s’ha fet. L’exposició anual que s’organitza per commemorar aquesta data portava per títol “AMOR?” i és un recull d’imatges, a proposta de l’Escola d’Art d’Oviedo i l’Ajuntament de Gijón, on 70 artistes de l’estat espanyol reflexionen sobre la problemàtica del fenomen de la violència amb un missatge en què proposen maneres de sortir-se’n. La mostra s’ha pogutt visitar fins al 7 de novembre a la recepció de l’edifici Rubí+D.

Es farà una sessió de Cinefòrum, amb el passi de la pel·lícula Persèpolis sobre una jove iraniana, a la sala Chill out de la Biblioteca, el proper dijous 11 de novembre a la tarda. També es farà una xerrada: “La misogínia del poder” sobre les causes i les conseqüències de la misogínia, el dijous 18 de novembre a les 20 h a l’auditori de l’edifici Rubí+D. Una tertúlia literària de lectura fàcil: Onada de calor de René Appel, el dilluns 22 i el dimarts 23 de novembre, a les 19 h, a la sala de presentacions del Racó del Llibre Jove. El programa Les Divines, de Ràdio Rubí, farà un especial el mateix dilluns a les 22 hores. I per últim, també es tornarà a organitzar un taller de defensa personal que es fa el 23 i 24 de novembre, i l’1 i 2 de gener.

A banda, també hi haurà la tradicional recollida de signatures que organitzen les entitats i associacions de veïns als barris de la ciutat, que es faran del 15 al 19 de novembre de 15 a 19 hores als locals de de l’AV Les Torres (C. Joan Puig, s/n), l’AV de Ca n’Oriol (C. Sòria, 5), l’AV Rubí 128 (Passatge Barcelona, s/n, l’AV El Portal (C. La Pastora, 9). Per la seva banda, el Pla de Desenvolupament Comunitari organitza aquesta recollida de signatures el divendres 19 de novembre de 10 a 13 h a la parada de l’autobús del Pinar i a la pl. de la Nova Estació.

La presentació dels projectes de l’alumnat dels IES de Rubí per al Concurs Creactiva’t i el lliurament de premis, el dijous 9 de desembre a les 18 h a l’auditori de l’edifici Rubí+D, tanca les activitats organitzades pel consistori per aquesta commemoració.

Atenció a les dones de Rubí al Servei d’Informació i Atenció a la Dona (SIAD)

Pel que fa al nombre de consultes que, des de principis d’any, s’han atès al SIAD, han estat un total de 4.595 dones les que han realitzat alguns tipus de consulta a aquest servei municipal, tant de forma presencial com telefònicament. Una part important d’aquestes dones han estat derivades a alguns dels serveis del SIAD, com el servei jurídic (125 dones ateses), l’assistència psicològica (60 dones), la Tramitació de Teleassistència Mòbil (TAM) per a dones en risc de patir situacions de violència de gènere (amb 20 tramitacions gestionades), l’allotjament temporal en casos de violència domèstica o el servei per a la diversitat sexual, entre d’altres. La resta han estat derivades a altres serveis municipals i adreçades a algunes de les activitats específiques per a aquest col·lectiu que organitza la regidoria de la Dona al llarg de tot l’any.

PROGRAMA D'ACTIVITATS

CINEFÒRUM: PERSÉPOLIS

Sinopsi: És la commovedora història d’una jove que creix a l’Iran de la revolució islàmica. A través dels ulls de la Marjane, una nena de 9 anys, veiem com les esperances de tot un poble es trenquen en arribar al poder els fonamentalistes. Els pares prenen la difícil decisió d’enviar-la a una escola d’Àustria. Vulnerabe i sola en un país estrany, resisteix els problemes típics de l’adolescència mentre combat el fet de ser equiparada amb el fonamentalisme religiós i l’extremisme dels quals va haver de fugir.

Dijous, 11 de novembre a les 18 h
Sala Chill out de la Biblioteca municipal


XERRADA: “LA MISOGÍNIA DEL PODER”, a càrrec de Roser Garriga Trullolls, mestra i diplomada en teologia.

Parlarem de les causes i les conseqüències de la misogínia com a poder. Veurem que sobre les dones ha exercit una subordinació poderosa però ens adonarem que no és totpoderosa.
Dijous, 18 a les 20 h
Auditori de l’edifici Rubí+D
Ho org.: Col•lectiu de dones en l’església

25 DE NOVEMBRE: DIA INTERNACIONAL CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE.
LECTURA DEL MANIFEST
Diumenge, 21 a partir de les 11 a la Rambla del Ferrocarril

MOU-TE CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE!

Fem que la ciutat de Rubí, avanci en la lluita de sensibilització contra la violència de gènere. Vine a caminar, a passejar o a patinar la distància que puguis. Col·labora perquè cada metre recorregut compta!

TERTÚLIA LITERÀRIA DE LECTURA FÀCIL: Onada de calor de René Appel, a càrrec de l’escriptora Montse Flores Pallarès

Sinopsi: Una noia se’n va sola en bicicleta en una calurosa nit d’estiu, després d’haver discutit amb el seu xicot. L’endemà a matí, troben el seu cos sense vida en un parc.
Dilluns, 22 i dimarts, 23 a les 19 h
Sala de presentacions del Racó del Llibre Jove
Ho org.: Racó del Llibre Jove

PROGRAMA DE RÀDIO.
Especial Les Divines
: Dia internacional contra la violència de gènere.
Ràdio Rubí 99.7 FM o bé escoltant la web: www.radiorubi.fm
Dilluns, 22 a les 22hHo org.: Ràdio Rubí

TALLER DE DEFENSA PERSONAL PER A DONES

Com que la seguretat absoluta no existeix, l’objectiu d’aquest taller és prevenir possibles agressions i inculcar hàbits pe tal de guanyar temps i, alhora, protegir-nos.
Classe teòrica: 23 de novembre de 19 a 21 h, a l’Auditori del Rubí+D
Classes pràctiques: 24 de novembre i 1 i 2 de desembre de 19 a 21 h, al gimnàs del CEIP Pau Casals.
Places limitades. Inscripció prèvia a la regidoria de la Dona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada